Voor veerkracht, innerlijke rust en prettig in je vel.

Marceline de Vries, kinderyogadocent

Hallo! Mag ik mij even voorstellen. Mijn naam is Marceline de Vries, ik ben 50 jaar en ik woon in de gemeente Cranendonck. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en geboren in Hilversum. Ik heb een zoon van 12 jaar (hij spiekt even op de 2e pagina van deze site).

 

Na vele jaren zelf actief aan yogalessen (en cursussen) te hebben deelgenomen, ontdekte ik de waarde van yoga en de yogafilosofie. Ik wilde hier meer mee doen, het doorgeven. Yoga heeft voor mij een positieve uitwerking gehad op allerlei vlakken. Qua houding, flexibiliteit, rust & balans vinden en bewustwording. Vanuit mijn jonge jeugd ben ik opgegroeid met klassiek ballet en altijd wel bewust bezig geweest met lichaamshouding en beweging. 

 

Het bijwonen van workshops op het gebied van Mindfulness gaf mij inzichten hoe om te gaan met het dagelijks leven, waarin innerlijke rust, evenwicht en eigenwaarde zo belangrijk zijn. Door vertrouwen te hebben in jezelf en te weten hoe je los kunt laten, of accepteren, sta je stabieler in het leven. Op speelse wijze wil ik dit ook graag meegeven aan kinderen.

 

Naast het les geven ben ik 15 jaar werkzaam geweest als (obstetrie) verpleegkundige in een ziekenhuis, op de afdeling Verloskunde en High care obstetrie. Op het moment ben ik werkzaam op de poliklinieken van een streekziekenhuis. 

 

In mijn vrije uurtjes ben ik het liefst in de natuur. In de natuur staat de tijd even stil en hoeft eigenlijk niks...  In mijn lessen werk ik ook graag met natuurelementen, mooie voorwerpen die ik vind gebruik ik graag in de les. 

 

 

Opleiding

De opleiding voor Holistisch kinderyogadocent heb ik gevolgd bij Arterre Opleidingcentrum te Nijmegen. De opleidingen van Arterre in Nijmegen zijn aangesloten en erkend bij alle van belang zijnde organisaties in deze branche (Vereniging van yogadocenten Nederland).

 

Ik ben begonnen met de opleiding 'Meditatie & Mindfulness met kinderen' die ik in 2017 heb afgerond. Aansluitend de opleiding Holistische kinderyoga afgerond. Door deze twee modules te combineren is het mogelijk om Mindful kinderyoga aan te kunnen bieden.

 

Vorig jaar heb ik de opleiding Therapeutische kinderyoga afgerond. Deze is gericht op de meer specifieke behoefte van een kind, zoals bij autisme, hyperactiviteit, hoogsensitiviteit en kinderen met een beperking.

Klik op de afbeelding om te vergroten.